Spuitgieterij

Geavanceerde spuitgiettechnieken

Van bierbekers tot machineonderdelen, van cremepotjes tot elektronicabehuizingen, een greep uit de producten die Elmefa maakt. Met behulp van een uitgebreid machinepark en geavanceerde spuitgiet-technieken zijn wij in staat om snel en adequaat op uw wensen in te spelen. Door flexibiliteit kan zeer snel worden geleverd.

Van grondstof naar spuitgieten
Met ruim 10 spuitgietmachines is Elmefa in staat om zowel kleine- als grote series op zeer korte termijn te leveren. Gemotiveerde vakmensen staan garant voor leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteit.


Milieuvriendelijk spuitgieten
Om aan hoge milieu- en kwaliteitseisen te voldoen, blijft Elmefa investeren en zijn wij trots op ons modern, geautomatiseerd machinepark. Automatische vulsystemen zorgen ervoor dat de juiste grondstof volgens voorgeschreven condities naar de desbetreffende machine wordt geleid. Een zeer uitgebreid scala aan technische kunststoffen wordt bij Elmefa verwerkt, zoals: POM, POM-GV, POM-TF, PA6, PA66, PA6-GV, PA66-GV, PA66-GV-VO, ABS, PC, PC/ABS-blends, PP-VO, diverse PBT’s evenals een grote verscheidenheid aan compounds.

Vakkennis
De vakkennis van het spuitgieten is door bijscholing en ervaring erg hoog. De technische know-how van kunststof is uitgebreid aangezien er bij Elmefa meer dan 50 soorten kunststoffen verwerkt worden.

Onderhoud
Elmefa beschikt over een eigen reparatie- en onderhoudsdienst. Reparatie en onderhoud van het machinepark, opslag van gereedschappen en het dagelijkse onderhoud van de matrijzen vindt op een eigen afdeling plaats. Mallen, opnames en hulpgereedschappen voor alle afdelingen worden onder deskundige technische leiding in eigen huis vervaardigd.

Meten is weten
Een ruim geoutilleerde kwaliteitsafdeling biedt de hoog gekwalificeerde medewerkers de mogelijkheid om een gegarandeerde kwaliteit te waarborgen. Een door Elmefa zelf ontwikkeld ‘kwaliteitswaarborgsysteem’, zorgt 24 uur per dag voor een constante kwaliteit.


Productie-sturing

Een uitgebreid productie-besturingssysteem via een computer-netwerk, waarop alle machines zijn aangesloten, zorgt voor de juiste in- en output naar alle afdelingen. Een perfecte samenwerking tussen productie, planning, kwaliteitsafdeling en logistiek is hierdoor gewaarborgd. -Just in time- is bij Elmefa een feit en geen fictie.