Matrijzenmakerij

Wat is technisch mogelijk

Het maken van matrijzen vraagt om een goed en modern geoutilleerde matrijzenmakerij met ervaren en vakkundig personeel. Onze mensen werken met de modernste CNC machines, waaronder freesbanken, draaibanken, zinkvonk en slijpmachines. De afdeling wordt ondersteund door onze design- en constructie-afdeling. Daarnaast heeft een eigen matrijzenmakerij het grote voordeel dat communicatielijnen erg kort zijn. Onze mensen kennen hun machines en uw product.

De levensduur van een product wordt alleen maar korter. Vandaag de dag heeft een produkt regelmatig een nieuw jasje nodig om aantrekkelijk te blijven voor de consument. Hierdoor wordt de te produceren hoeveelheid van een serie steeds kleiner. Dit heeft tot gevolg dat de matrijskosten zwaar drukken op de productprijs. Om aanvaardbare kwaliteit-prijs verhoudingen te kunnen realiseren wordt nauwlettend gekeken uit welke grondstof de matrijs vervaardigd kan worden. Onze matrijzenmakers zijn thuis in zowel aluminium als staal.

Opslag matrijzen
Het geconditioneerd opslaan van een matrijs
Het spreekt vanzelf dat dit kostbare gereedschap van de opdrachtgevers zorgvuldig bewaard en onderhouden moet worden om de vaak duizenden shots mogelijk te maken. Na elke productie-run wordt de matrijs goed gereinigd en geolied. Zonodig vindt reparatie plaats. In de speciale geconditioneerde kluis wordt roestvorming en beschadiging voorkomen. De matrijzenkluis staat los van de matrijzenmakerij en spuitgieterij om in geval van brand zo min mogelijk schade te ondervinden.